Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:28, luni, 18 decembrie, 2017

ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir l-a primit în vizită de prezentare pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova

Luni, 18 decembrie 2017, la Reşedinţa mitropolitană, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, l-a primit într-o vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul  Bartłomiej Zdaniuk, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova.

Domnul Ambasador a mulţumit pentru primire şi a făcut o scurtă prezentare a situaţiei bisericeşti din Polonia, subliniind, totodată, bunele relaţii dintre Biserica Ortodoxă Polonă şi Biserica Ortodoxă din Moldova. În acest sens, ambasadorul Poloniei la Chișinău a apreciat autoritatea morală a Bisericii în promovarea valorilor religioase şi în apărarea familiei tradiţionale. În continuare, Excelenţa Sa a menţionat necesitatea manifestării solidarității cu acele comunităţi creştine din diferite zone ale lumii care sunt în pericol.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au discutat și despre realizările de valoare în urma parteneriatului dintre Biserica Ortodoxă din Moldova și Amabasada Poloniei, pe parcursul ultimilor ani, printre care: desfășurarea în mai multe localități ale republicii a Expoziției de fotografii ”Culorile Ortodoxiei Polonia”, dar și a schimbului de experiență în domeniul preoțimii militare din Republica Moldova și Polonia.

Vlădica Vladimir a felicitat pe noul ambasador al Poloniei la Chișinău, care se află la începutul misiunii sale în Republica Moldova. Înaltpreasfinția Sa a apreciat, de asemenea, importanţa continuării dezvoltării relaţiilor culturale şi spirituale dintre Republica Moldova şi Polonia, cu scopul promovării mai intense a valorilor creştine în lumea contemporană.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media