Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 4 decembrie, 2014

ÎPS Mitropolit Vladimir s-a întâlnit cu Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Excelența Sa, Domnul Serghei Pirojkov

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a primit astăzi vizita Ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Excelența Sa, Domnul Serghei Pirojkov, care în această lună își încheie misiunea diplomatică în țara noastră.

Interlocutorii au discutat despre realțiile dintre societate și Biserică în cele două țări Ortodoxe, precum și despre impresiile pe care i le-a lăsat Domnului Pirojkov Republica Moldova și poporul său pe parcursul exercitării funcției de Ambasador în țara noastră.

La acest subiect, Excelența Sa a declarat că s-a arătat impresionat de credincioșia oamenilor din Moldova, exprimată prin atașamentul și respectarea celor sfinte, dar și de cuvântul hotârt și justificat pe care îl are de spus Biserica Ortodoxă din Moldova în cele mai serioase chestiuni care privesc societatea în ansamblu.

În semn de respect și a prețuirii prieteniei pe care a manifestat-o de-a lungul timpul Domnul Serghei Pirojkov față de poporul nostru și de valorile sale spirituale, Vlădica Vladimir l-a decorat pe distinsul oaspete cu Ordinul „Cuv. Paisie Velicikovski”, gr. II, urându-i sănătate deplină și  realizări frumoase în domeniul de activitate al Domniei Sale.