Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:16, vineri, 28 decembrie, 2012

ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

2VSN_1923

Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a participat la lucrările ultimei şedinţe a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din acest an, care s-a desfășurat la Reședința Patriarhală de pe lângă mănăstirea „Sf. Daniil” din Moscova la 25-26 decembrie.

În cadrul şedinţei a fost făcută o retrospectivă pentru anul 2012 a activității Adunării Intersobornicești și a Consiliului Bisericesc Suprem. Totodată, Sinodul a hotărât transmiterea unui set de documente spre analizarea Soborului Arhieresc, care va avea loc între 2 și 5 februarie 2013. Printre acestea se numără: „Procedura alegerii Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse” (în patru variante), „Despre poziția Bisericii cu privire la dezvoltarea tehnologiilor de stocare și prelucrare a datelor personale”, „Despre poziția Bisericii Ortodoxe Ruse cu privire la problemele ecologice actuale”, etc.

În continuare a fost făcută o trecere în revistă a celebrării datelor memorabile din anul 2012. Rezultatele pozitive în acest sens au determinat membrii Sfântului Sinod să inițieze discuții spre trasarea obiectivelor cu caracter cultural-duhovnicesc pentru anul viitor.

Totodată Patriarhul a adus la cunoștința participanților la adunare rezultatele vizitelor recente întreprinse în străinătate și diverse Eparhii ale BORu.