Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:42, sâmbătă, 16 august, 2014

ÎPS Mitropolit Vladimir l-a felicitat pe ÎPS Mitropolit Onufrie cu ocazia alegerii sale în calitate de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Ucraina

La 13 august a.c., Soborul Episcopilor Bisericii Ortodoxe din Ucraina, l-a ales în calitate de Întâistătător pe Locțiitorul Catedrei Mitropolitane de Kiev, Înaltpreafinţitul Mitropolit Onufrie de Cernăuţi şi Bucovina. Cu acest prilej, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, i-a adresat Mitropolitului Onufrie un mesaj de felicitare:

ÎNALTPREASFINŢIEI SALE,

ÎNALTPREASFINŢITULUI ONUFRIE,

MITROPOLIT AL CERNĂUŢIULUI ŞI AL BUCOVINEI,

LOCŢIITOR AL CATEDREI MITROPOLITANE DE KIEV


Înaltpreasfinţia Voastră,

Stimate Vlădica Onufrie!

 

Vă felicit cordial cu ocazia alegerii Înaltpreasfinţiei Voastre în calitate de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

Pentru mine personal, este o bucurie nespusă să ştiu că anume Dumneavoastră v-aţi învrednicit, prin majoritatea voturilor, de această aleasă slujire, deoarece ambii avem obârşia de pe meleagurile Cernăuţiului.

În aceste vremuri marcate de grele încercări care s-au abătut asupra poporului ucrainean, mă rog necontenit Domnului ca să Vă întărească întru slujirea Arhieriei Voastre faţă de turmă şi faţă de Sfânta Biserică Ortodoxă.

Cred ferm, că alegerea Înaltpreasfinţiei Voastre drept Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, va fi spre regăsirea păcii multaşteptate pe atât de încercatul pământ al Ucrainei.

Cu dragoste întru Hristos,

+ VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE