Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:22, vineri, 27 septembrie, 2013

Vlădica Vladimir a vizitat poligonul Bulboaca

Recent, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir s-a întâlnit cu contigentul preoților militari ai Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove pe poligonul Armatrei Naționale de la Bulboaca. Acolo Întâistătătorul și preoții au participat la o serie de antrenamente și manevre supravegheate de conducerea militară a poligonului.

Pe lângă aceasta, Înalt Prea Sfinția Sa a sfințit un bloc al cazarmei, fiind familiarizat cu activitățile întreprinse în această instituție.

Vlădica Vladimir s-a arătat mulțumit de colaborarea tot mai strânsă care se observă între Forțele Armate ale Moldovei și Mitropolie, inclusiv prin asemenea activități care îi ajută pe preoți să înțeleagă mai bine specificul activităților militare, situațiile cu care au de a face zi de zi ostașii și modul în care pot fi susținut din punct de vedere duhovnicesc.

Mitropolitul s-a arătat optimist în ceea ce privește capacitatea preoților militari de a asigura hrana spirituală ostașilor care stau de strajă Patriei, urând militarilor prezenți la eveniment multă perseverență, dăruire de sine și credință în Dumnezeu, care îi va ajuta să iasă învingători în orice circumstanțe.

Pentru meritele deosebite față de țară, prin munca depusă pe plan moral-spiritual, ÎPS Mitropolit Vladimir a fost decorat cu medalia “În Slujba Patriei” gr. I