Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 20 septembrie, 2012

ÎPS Mitropolit Vladimir a slujit la biserica “Nașterea Maicii Domnului” din cadrul penitenciarului nr. 15 Cricova

Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat un serviciu divin la biserica din cadrul penitenciarului nr. 15 Cricova. Slujba a început cu sfințirea prestolului sfântului lăcaș, după care Arhiereul, dimpreună cu mai mulți preoți militari a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la care au participat înalți demnitari ai Ministerului de Justiție în frunte cu domnul viceministru Vladimir Grosu, reprezentanți ai administrației penitenciarului, precum și mai mulți deținuți.

În cadrul slujbei, părintele-capelan Prot. Mitr. Andrei Braniște, a fost decorat cu dreptul de a săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic, pentru eforturile despuse spre buna administrare a acestui sfânt lăcaș, dar și pentru activitatea pastorală pe care o duce în rândul creștinilor din penitenciare.

La finalul serviciului divin, Vlădica Vladimir a menționat că orice credincios are nevoie de ajutorul, de sfatul și de susținerea unui duhovnic, dar această necesitate se face și mai simțită acolo unde, dintr-un motiv sau altul, cu, sau fără voie, anumiți oameni sunt nevoiți să-și ispășească pedepsele pentru greșelile făcute. Iar spovedindu-se și participând la sfintele slujbe, acești oameni capătă ușurare sufletească și iertare pentru păcatele lor, ceea ce îi ajută să se integreze mai ușor în societate și să se întoarcă la cei dragi cu alte viziuni și gânduri – mai bune și mai ziditoare. Apreciind meritele părintelui Andrei în această direcție, Mitropolitul și-a exprimat speranța că și în continuare atât Sfinția Sa, precum și ceilalți preoți militari își vor îndeplini cu cinste slujirea ce le-a fost încredințată.

Totodată, Înalt Prea Sfinția Sa a venit cu un cuvânt de recunoștință pentru reprezentanții Ministerului de Justiție și cei ai administrației penitenciarului – pentru facilitarea accesului slujitorilor Bisericii la deținuți, spre a le oferi atât de necesara hrană spirituală.

În context, Ierarhul a oferit mai multe decorații celor care au depus și depun eforturi considerabile în acest domeniu.