Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:29, marți, 22 mai, 2018

ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit Paraclisul Parohiei „Sf. Vasile cel Mare” din cartierul Botanica al Capitalei. Lăcașul de cult îl are ca ocrotitor pe Sfântul Luca al Crimeei 

În după amiaza zilei de 22 mai 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Vladimir a sfințit Paraclisul Parohiei „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din cartierul Botanica al Capitalei. Lăcașul de cult a primit ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Luca, arhiepiescopul Crimeii.

În urmă cu zece ani era greu de crezut, că pe un teren pustiu în apropierea fostului Gimnaziu-internat nr.2, actualmente Gimnaziul „Decebal” din Chișinău va fi înălțată o bisericuță de cartier, care în doar câțiva ani se va transforma într-un adevărat centru duhovnicesc, pentru creștinii ce locuiesc în împrejurimi.

Toate acestea au fost posibile cu ajutorul Domnului, prin stăruința părintelui-paroh Adrian Frunză și prin purtarea de grijă a Prot. mitr. Pavel Borșevschi, protopopul sectorului II, Chișinău, care a stat la începuturile acestei tinere parohii.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei de sfințire, ÎPS Vladimir a menționat următoarele:

Am săvârșit astăzi slujba de sfințire a noului paraclis în cinstea Sfântul Ierarh Luca, arhiepiescopul Crimeii. Această slujbă deosebită este o binecuvântare și de zidire a noastră duhovnicească. Când se zidește o nouă biserică se zidesc și relații duhovnicești între acei oameni, care prin eforturi comune, duc la bun sfârșit o astfel de lucrare bineplăcută Domnului.

În semn dapreciere pentru modul în care conduce parohia, Mitropolitul l-a decorat pe parohul bisericii, părintele Adrian Frunză cu dreptul de a purta paliță. De asemenea, ierarhul a decorat câțiva slujitori din cadrul acestei parohii.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media