Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:47, marți, 20 mai, 2014

ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit biserica „Sf. Irh. Nicolae” din s. Şolcani, r. Soroca

Astăzi,Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a săvârşit Sfânta Liturghie în parohia „Sf. Irh. Nicolae” din s. Şolcani, r. Soroca. Nenumăraţi credincioşi, de la mic şi până la mare, s-au adunat la sfânta biserică pentru a întâmpina pe Întâistătător şi pentru a se bucura de rugăciunea arhierească întru Hristos Domnul şi Mântuitorul.

În timpul slujbei, părintele paroh, Protoiereul Andrei Nedelea, a fost decorat de către Vlădica Vladimir cu dreptul de a purta Mitră, în semn de apreciere pentru munca depusă în parohia încredinţată şi pentru îndrumarea credincioşilor pe calea Credinţei Dreptmăritoare.

După ce într-un glas şi într-un suflet Mitropolitul, slujitorii şi poporul  au rostit Rugăciunea Domnească, Vlădica s-a adresat către cei prezenţi cu un cuvânt de felicitare pentru eforturile comune, depuse cu îndrumarea părintelui Andrei pentru împodobirea frumoasă a bisericii din localitate şi armonia duhovnicească ce domneşte în parohia Şolcani. În această ordine de idei Înaltpreasfinţia Sa şi-a exprimat speranţa că şi mai departe, credincioşii din Şolcani vor avea aceiaşi atitudine cuviincioasă şi sinceră faţă de viaţa spirituală.

La rândul său, părintele Protopop Prot. Mitr. Nicolae Craveţ, şi-a manifestat recunoştinţa fiască din numele tuturor celor prezenţi  faţă de Chiriarh pentru grijă şi bunăvoinţă, promiţând şi continuare să apere Credinţa Ortodoxă şi să promoveze valorile Sfintei noastre Biserici cu râvnă şi dăruire pentru o societate în care să primeze cuvântul Domnului şi deci verticalitatea spirituală.