Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:34, miercuri, 11 octombrie, 2017

ÎPS Mitropolit Vladimir a primit în audiență un grup de savanți și cercetători din cadrul Comitetului Național din România al Consiliului Mondial al Energiei

Miercuri, 11 octombrie 2017, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit în audiență la Reședința mitropolitană un grup de savanți și cercetători din cadrul Comitetului Național din România al Consiliului Mondial al Energiei, însoțiți de către Dl Mihai Cernei, ex-director general SA „Termocom” și PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea din Capitală.

Întâistătătorul a întreținut o discuție de suflet cu membrii acestei organizații nonguvernamentale și totodată a apreciat relațiile amicale dintre coloșii energeticii din România și colegii lor din Republica Moldova.

„Împlinirea științei prin credință reprezintă o coordonată semnificativă a gnoseologiei patristice. Sfinții Părinți ai Bisericii au dat mărturie despre importanța fundamentală a credinței în planul cunoașterii. Credința în Dumnezeu Creatorul universului nu anulează rațiunea, ci o luminează într-un plan superior și o împlinește. Astfel, credința nu presupune ignoranță sau ostilitate faţă de cercetarea bazată pe rațiune”, a menționat în alocațiunea Sa, Mitropolitul Vladimir.

La raportul PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Director General Executiv al acestei organizații, Dr. ing. Gheorghe Balan și Dr.ing. Nicolae Golovanov au fost decorați cu medalia Medalia jubiliară – „25 de ani de activitate a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova – Mitropolitul Vladimir”.

Comitetului Național din România al Consiliului Mondial al Energiei este o organizație nonguvernamentală, membră a Consiliului Mondial al Energiei – partener strategic pentru dezvoltarea energetica durabila a României și utilizarea surselor de energie de toate formele.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media