Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:20, joi, 4 mai, 2017

ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la lucrările Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

Joi, 4 mai 2017, în sala de ședințe a Sfântului Sinod a reședinței Patriarhale și Sinodale de la mănăstirea „Sfântul Daniel”, din or. Moscova, sub președinția Sanctității Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril a avut loc ședința ordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

În calitate de membri permanenți ai Sfântului Sinod, la şedinţă au participat: Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine, Onufrie; Mitropolitul de Krutitsy și Kolomna, Iuvenalie; Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Vladimir; Mitropolitul de Astana și Kazahstan, Alexandru, șeful Districtului mitropolitan din Republica Kazahstan; Mitropolitul de Tașkent și Uzbekistan, Vichentie, șeful Districtului mitropolitan din Asia Mijlocie; Mitropolitul de Sankt-Petersburg și Ladoga, Varsanufie, șeful Direcției executive a Patriarhiei Moscovei; Mitropolitul de Minsk și Zaslavl, Pavel, exarhul Patriarhal al întregii Belarus; Mitropolitul de Volokolamsk, Ilarion, președintele Departamentului pentru relațiile externe bisericești al Patriarhiei Moscovei.

În deschiderea şedinţei, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a adresat membrilor permanenți și tuturor celor prezenți cuvântul de salut şi a prezentat subiectele de pe ordinea de zi.

După încheierea ședinței Sfântului Sinod, în paraclisul cu hramul „Toți Sfinții care în pământul Rusiei s-au proslăvit” din incinta reședinței Patriarhale de la mănăstirea „Sfântul Daniel” a fost săvârșită litia pentru pururea pomenitul mitropolit Nifont (Soloduha) care a trecut la Domnul în ziua de 22 martie, la cel de al 69-lea an de viață.

Pentru documentare vă propunem să accesați CONDICILE ședinței Sfântului Sinod din 4 mai 2017.

Sursa: http://www.patriarchia.ru/