Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 18 decembrie, 2014

ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la inaugurarea unei noi aripe a maternităţii Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a participat astăzi, alături de iniţiatorul campaniei „Renaşte Moldova”, Domnul Vlad Plahotniuc şi a personalului medical al Institutului Mamei şi Copilului, la inaugurarea unei noi aripe a maternităţii din cadrul instituţiei sus-menţionate.

Cu acest prilej, Vlădica Vladimir a oficiat o slujbă de sfinţire, după care s-a adresat către toţi cei prezenţi, care şi-au unit eforturile pentru realizarea acestei fapte mari, pentru mamele şi copiii lor nou-născuţi. În alocuţiunea sa, Mitropolitul a menţionat că prin astfel de fapte se demonstrează grija oamenilor de bună credinţă pentru viitorul ţării, astfel încât Domnul Plahotniuc, prin campania caritabilă pe care a iniţiat-o, precum şi cei care au dat curs apelului Domniei Sale, fac un lucru mare, demn de urmat de toţi cei care vor să pună umărul la propăşirea societăţii noastre.

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa, a adresat felicitări cu ocazia ajunului sărbătorii Sf. Irh. Nicolae, menţionând că fiecare creştin trebuie să ia aminte la exemplul acestui mare sfânt al Ortodoxiei, care şi-a dedicat întreaga viaţă pîmântească ajutorării aproapelui şi în special a copiilor.