Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:19, duminică, 12 iulie, 2015

ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sf. Alexandru Nevski” din Ekaterinburg

Cu binecuvântarea Sanctităţii Sale Kiril, Patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii, la data de nouă iulie a.c., Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în incinta Mănăstirii „Sf. Alexandru Nevski” din Ekaterinburg, cu prilejul pomenirii a o mie de ani de la trecerea la Domnul a Sf. Cneaz Vladimir Întocmai cu Apostolii.

Cu acesti binecuvântat prilej, alături de Înaltpreasfinţia Sa au coliturghisit: ÎPS Kiril, Mitropolit de Ekaterinburg şi Verhotur, ÎPS Elisei, Arhiepiscop de Suroj, ÎPS Irineu, Arhiepiscop de Nejin şi Priluki, PS Ambrozie, Episcop de Neftekamsk şi Birsk, PS Enochentie, Episcop de Nijnetaghilsk şi Serov, PS Metodie, Episcop de Kamensk şi Alapaev, PS Irineu, Episcop de Gai şi Orsk, precum şi slujitorii Mitropoliei de Ekaterinburg.

După serviciul divin, Vlădica Vladimir le-a adresat tuturor celor prezenţi un mesaj călduros din partea clerului şi poporului Bisericii Ortodoxe din Moldova, mulţumind pentru primirea cordială şi menţionând importanţa relaţiilor frumoase întru fraţii de credinţă.

În continuare, Întâistătătorul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove a fost decorat de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit Kiril cu Ordinul în cinstea Sf. Mucenici Romanovi, gr. I, în semn de recunoştinţă pentru munca sârguincioasă depusă pe ogorul Domnului.