Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:15, luni, 21 iulie, 2014

ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala „Naşterea Domnului”

În ziua cinstirii icoanei cu chipul Maicii Domnului de Kazan, zi în care se împlinesc și 25 de ani de slujire arhierească a Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit un serviciu divin la Catedrala „Naşterea Domnului” din Chişinău, reunind în jurul său slujitori şi credincioşi dornici de hrană duhovnicească şi regăsire spirituală.

În timpul slujbei, Pr. Victor Craveţ a fost decorat de către Întâistătător cu dreptul de a purta Cruce de Aur, iar tânărul diacon Pavel Robu, s-a învrednicit de a fi hirotonit în treapta de preot, pe seama bisericii cu hramul „Sf. Treime” din s. Barancea, r. Drochia.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Vlădica Vladimir a oficiat un Te-Deum de mulţumire, după care s-a adresat cu un cuvânt duhovnicesc către binecredincioasa adunare, îndemnând tot creştinul, cu mic, cu mare, să dea cinstirea cuvenită Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi să ceară ajutorul Maicii Domnului până în ultima clipă a vieţii pământeşti, pentru a avea apărarea şi ajutorul celei prin care Mântuitorul Hristos a venit în lume.

La final, enoriaşii au primit binecuvântare arhierească, precum şi cărţi de rugăciuni, care să le aducă aminte de această zi.