Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:23, miercuri, 6 mai, 2015

ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Chișinău

Pentru clerul şi credincioşii Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Chişinău, această zi a fost una de aleasă bucurie duhovnicească, or cu prilejul aniversării a 25 de ani de la deschiderea sfântului lăcaș, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat un serviciu divin praznical.

În cadrul Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, părintele paroh, Prot. Mitr. Nicolae Florinschi, a fost decorat de către Întâistătător cu ordinul „Meritul Bisericesc”, în semn de recunoștință arhipăstorească pentru munca îndelungată depusă în cadrul acestei biserici istorice.

Această zi a fost una deosebită şi pentru tânărul Serghei Melnic, care s-a învrednicit pentru a fi hirotonit de către Înaltpreasfinția Sa în treapta de diacon.

După Liturghie s-a făcut înconjurul bisericii, iar mai apoi soborul preoţesc în frunte cu Vlădica Vladimir a săvârşit un Te-Deum de mulţumire.

În continuare, Mitropolitul  s-a adresat cu un cuvânt de felicitare cu ocazia hramului către adunarea binecredincioasă, menţionând meritele părintelui-paroh Nicolae Florinschi, în eforturile sale de consolidare a comunităţii în jurul uneia dintre cele mai vechi şi mai emblematice biserici din Chişinău. În acest context, Înaltpreasfinția Sa şi-a exprimat speranţa că şi în continuare, parohia „Sfântul Gheorghe” va rămâne un centru spiritual de referinţă pentru educarea credincioșilor în spiritul valorilor creştine tradiţionale.

Felicitând pe toţi cei prezenţi cu ocazia sărbătorilor pascale, arhiereul a binecuvântat credincioşii, îndemnându-i să-l aibă pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe drept exemplu al trăirii jertfelnice şi mijlocitor în faţa Atotputernicului Dumnezeu.

La rândul său, părintele Nicolae Florinschi a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru deosebita cinste pe care a acordat-o enoriaşilor săvârşind Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sf. Gheorghe”, arătându-se recunoscător şi pentru frumoasele cuvinte de felicitare și declarând că şi în continuare va rămâne fiu ascultător și sârguincios al Bisericii Ortodoxe din Moldova.

La evenimentul festiv de astăzi au participat mai multe personalități ale vieții publice, printre care s-a numărat și Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Excelența Sa, Domnul Farid Muhametșin.