Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:02, marți, 16 decembrie, 2014

ÎPS Mitropolit Vladimir a discutat cu Doamna Minna Rasku – manager de proiecte al Asociaţiei de ajutor creştin al Bisericii Ortodoxe din Finlanda – „Filantropia”

ÎPS Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu Doamna Minna Rasku – manager de proiecte al Asociaţiei de ajutor creştin al Bisericii Ortodoxe din Finlanda – „Filantropia”, care este donator al proiectelor de susţinere ale femeilor, pentru deschiderea unei afaceri pe lângă casă. În cadrul discuţiei, Doamna Rasku, i-a prezentat modul de funcţionare şi de implementare al acestui proiect în ţara noastră şi beneficiile de care se pot bucura persoanele participante.

La eveniment a fost prezentă şi Doamna Asea Răilean, preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Soarta”, cu care Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove are o îndelungată şi fructuoasă colaborare în domeniul asistenţei sociale. Doamna Răilean a adus la cunoştinţa Mitropolitului faptul că, până la momentul actual, datorită suportului Asociaţiei „Filantropia”, AO „Soarta” a reuşit să ajute 17 femei să-şi iniţieze propria afacere. În acest context, Domnia Sa a menţionat că rezultatele sunt încurajatoare şi promit dezvoltarea acestei iniţiative.

ÎPS Mitropolit Vladimir s-a arătat impresionat de această iniţiativă şi mai ales de faptul că anume acest ajutor vine din partea unei Asociaţii Ortodoxe care îşi împărtăşeşete experienţa cu colegii din ţara noastră, oferind un sprijin frăţesc pentru depăşirea unor probleme stringente cu care se confruntă societatea autohtonă.