Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 28 februarie, 2012

ÎPS Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu cardinalul Justin Francis Rigali

În dimineața zilei, Mitropolitul Vladimir a discutat cu cardinalul Justin Francis Rigali, fost arhiepiscop de Philadelphia și un colaborator apropiat al regretatului papă Ioan Paul al II-lea.

În cadrul dialogului Vlădica Vladimir s-a interesat despre activitatea socială a Bisericii Catolice din Statele Unite ale Americii, despre relațiile acesteia cu instituțiile statului și despre programele de caritate pe care le implementează.

În același context Mitropolitul a declarat că colaborarea cu Biserica Catolică din Moldova în domeniul social este una fructuoasă și de lungă durată, iar suportul oferit nu este la nivel local ci și în țările catolice unde există diaspore moldovenești, așa cum ar fi Italia, unde creștinilor ortodocși le-au fost oferite clădirile unor biserici catolice pentru a putea oficia serviciile divine.

La rândul său, cardinalul Rigali s-a arătat impresionat de credința profundă de care dau dovadă creștinii din Republica Moldova și de frumusețea bisericilor ortodoxe. Mulțumind Mitropolitului pentru primirea călduroasă, a menționat că își dorește continuarea șirului de proiecte comune dintre Biserica Ortodoxă și cea Catolică, pentru a contribui împreună la lichidarea sau cel puțin diminuarea flagelurilor sociale stringente.

La eveniment a mai participat Antonie Coșa, episcop al Bisericii Catolice din Moldova și diaconul Edgar Vulpe.