Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:17, duminică, 20 mai, 2018

Întâistătătorul a vizitat parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Lăpușna, raionul Hîncești

În după amiaza zilei de duminică, 20 mai 2018, aflându-se într-o vizită arhipăstorească în Episcopia de Ungheni și Nisporeni, ÎPS Mitropolit Vladimir a vizitat biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Lăpușna, raionul Hîncești, protopopiatul Hîncești.

Aici, Întâistătătorul, împreună cu chiriarhul locului, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni au fost întâmpinați de către preotul paroh, Protoiereul mitrofor Serghei Slănină care i-a familiarizat pe înalții oaspeți cu mersul lucrărilor de reparație a interiorului bisericii.

Biserica Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din satul Lăpușna a activat încă din cele mai vechi timpuri, edificiul actual fiind ridicat conform datelor oficiale la 1819, pe temeliile vechii biserici domnești.

De-a lungul existenței sale biserica din Lăpușna a fost  păstorită de mai mulți preoți. Ca și perioadă de timp cel mai mult a slujit lăpușnenilor părintele Gheorghe Chirița, care din anul 1961 până în 2013 a îndeplinit funcția administrativă de paroh.

În ultimii ani, biserica sa aflat în reconstrucție capitală. Cu aportul lăpușnenilor de bună credință, indiferent de locul actual de trai, a fost finisată reconstrucția exteriorului bisericii, în prezent toate eforturile fiind depuse pentru finisarea pe interior a edificiului de cult.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media