Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

8:37, joi, 2 august, 2012

India: Centru medical ortodox pentru tratarea cancerului

Sunt necesare fonduri urgente pentru terminarea unui mega proiect al Bisericii Ortodoxe Indiene în Parumala, numit Centrul de Îngrijire a Bolnavilor de Cancer Sfântul Grigorie

Lucrările de construcţie la Centrul Indian Ortodox de tratare şi îngrijire a bolnavilor de cancer Sfântul Grigorie sunt ameninţate de lipsa de fonduri. Parumala este un mic sat şi o insulă de pe malul Râului Pampa din districtul Kerala şi are ca patron pe Sfântul Grigorie, cel mai mare sfânt al Bisericii Ortodoxe Indiene (Malankara).

Proiectul este măreţ şi va adăposti un centru medical complex pentru tratarea cancerului şi a altor boli incurabile. Bisericile creştin ortodoxe din întreaga Indie a ajutat la ridicarea centrului.

Spitalul Sf. Grigorie aparţine de Biserica Ortodoxă Indiană şi Sanctitatea Sa Baselius Marthoma Paulose II, Catolicosul Tronului Apostolic al Sfântului Apostol Toma, creştinătorul Indiei, a supravegheat atent lucrările.

Biserica Indiană a lansat un apel către toţi creştinii din lume pentru a ajuta acest Centru, care va avea 450 de paturi şi se întinde pe 350 000 de picioare pătrate. Vor exista 17 departamente printre care centru de îngrijire paliativă, centru de medicină nuclear, radio-terapie şi altele.

www.theorthodoxchurch.info