Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

4:54, miercuri, 8 august, 2012

Inaugurarea unei table publice de șah în scuarul Catedralei din Chișinău

Astăzi, în scuarul Catedralei Mitropolitane “Nașterea Domnului” a fost inaugurată prima tablă publică de șah, cu dimensiunea de 4m x 4m.

La evenimentul organizat de Primăria Municipiului Chișinău și Academia Națională de Șah din Moldova, alături de edilul Capitalei, domnul Dorin Chirtoacă și președintele Academiei, domnul Viorel Iordăchescu, a participat și secretarul Mitropolitan Prot. Mitr. Vadim Cheibaș.

În alocuțiunea sa, Pr. Vadim a menționat importanța evenimentului, deoarece șahul este un joc ce dezvoltă și întărește gândirea strategică, bucurându-se de o largă popularitate atât pe mapamond, precum și în țara noastră, unde avem mai mulți campioni și laureați ai turneelor naționale și internaționale. În context, părintele secretar a declarat că tocmai din aceste considerente ÎPS Mitropolit Vladimir nu a întârziat să binecuvânteze amplasarea tablei în scuarul Catedralei, în speranța că cei care vor juca aici șah, de azi înainte vor trece și pragul Catedralei “Nașterea Domnului”, pentru a-și întări nu doar mintea, ci și sufletul.

Evenimentul festiv s-a încheiat cu o partidă jucată de primarul Dorin Chirtoacă și unul dintre maeștrii naționali.