Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

sâmbătă, 25 iulie, 2015

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir vizitează Eparhia de Irkutsk

Cu prilejul pomenirii a o mie de ani de la adormirea Sf. Kneaz Vladimir, cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Kiril, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir efectuează o vizită în cadrul Eparhiei de Irkutsk a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Aici, Întâistătătorul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove a fost întâmpinat de către Înaltpreasfinţitul Vadim, Mitropolit de Irkutsk şi Angarsk.

Cu această frumoasă ocazie, Vlădica Vladimir a avut o întrevedere cordială cu Mitropolitul Vadim, în cadrul căreia au fost puse în discuţie aspecte ale activităţilor pastoral-misionare în cadrul celor două eparhii, analizându-se în acelaşi timp şi perspectivele colaborării bilaterale.

În continuare, arhiereii au vizitat memorialul dedicat victimelor catastrofei aviatice din Irkutsk de la 06 decembrie 1997, în urma căreia au murit 72 de persoane, printre care 14 copii.

În continuare, ÎPS Mitropolit Vladimir a făcut un tur al oraşului.Tot astăzi, a avut loc şi un concert dedicat pomenirii Sf. Kneaz Vladimir, la începutul căruia, Vlădica Vladimir a adresat tuturor celor prezenţi Pastorala Preafericitului Patriarh Kiril prilejuită de emblematicul eveniment. În continuare, Înaltpreasfinţia Sa a mai transmis şi un mesaj frăţesc de felicitare din partea clerului şi poporului Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove.

Menţionăm că mâine, , iar mâine, ÎPS Mitropolit Vladimir urmează să oficieze Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala din Irkutsk.