Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:53, joi, 23 aprilie, 2015

ÎPS Mitropolit Vladimir s-a întâlnit cu absolvenţii cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul apărării şi securităţii naţionale a RM, de pe lângă Ministerul Apărării

În dimineaţa zilei, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir s-a întâlnit cu absolvenţii cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul apărării şi securităţii naţionale a Republicii Moldova, de pe lângă Ministerul Apărării. Evenimentul s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Palatului Mitropolitan şi a fost marcat de un dialog activ între Întâistătător şi invitaţi, printre care s-au numărat reprezentanţi ai ministerelor şi ale mai multor ONG-uri.

Salutând oaspeţii, Vlădica Vladimir s-a arătat bucuros de interesul acestora pentru activitatea Bisericii Ortodoxe din Moldova, făcând o prezentare a istoriei vieţii ecleziale din ţara noastră, precum şi aducând la cunoştinţa celor prezenţi activităţile pastoral-misionare recente ale Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove.

La rândul lor, invitaţii au adresat mai multe întrebări tematice Întâistătătorului, după care au prezentat activitatea instituţiilor pe care le reprezintă şi implicarea lor în viaţa socială autohtonă.

Menţionăm că la întrunire au fost prezenţi şi doi preoţi care fac parte din cea de a doua promoţie a cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul apărării şi securităţii naţionale a Republicii Moldova, de pe lângă Ministerul Apărării – Nicolae Andrieş şi Ioan Tudoreanu, pe când Protoiereii Mitrofori Corneliu Dobrogeanu şi Gheorghe Gavriliţa, se numără printre absolvenţii primei promoţii a cursului sus-menţionat.