Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 11 septembrie, 2015

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir în mijlcoul credincioșilor din s. Ratuș, r. Telenești

În dimineața zilei de ieri, cu multă căldură sufletească și aleasă dragoste fiască, credincioșii din s. Ratuș, r. Telenești, precum și numeroși slujitori ai Bisericii Ortodoxe din Moldova l-au întâmpinat pe Întâistătător.

Frumoasa întâlnire duhovnicească a fost prilejuită de sfințirea prestolului noii biserici din localitate, cu hramul în cinstea Sf. M. Mc. Dimitrie.

În timpul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, Vlădica Vladimir l-a hirotonit în treapta de preot pe tânărul diacon Vasile Sârbu, pe seama bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din s. Cucioaia, r. Telenești, urându-i nou-hirotonitului slujitor să fie vrednic de responsabila sa chemare.

În continuare, după înconjurarea sfântului lăcaș și oficierea unui Te-Deum de sănătate, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir s- a adresat binecredincioasei adunări, felicitând pe tot creștinul cu prilejul sfințirii bisericii din localitate și dorind enoriașilor să se bucure din plin de pacea și liniștea sufletească a rugăciunii și a dragostei creștinești.

La rândul său, părintele paroh Prot. Mitr. Vasile Mâțu i-a mulțumit Chiriarhului pentru tot sprijinul și tot cuvântul cel bun, îndreptat către inimile tuturor dreptmăritorilor creștini.