Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

sâmbătă, 10 octombrie, 2015

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir în mijlocul credincioșilor din orașul Telenești

3

În data de 10 octombrie ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului, și al Întregii Moldove însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Telenești (preot paroh, prot. Nicolae Gratin). Frumoasa întâlnire duhovnicească a fost prilejuită de sfințirea prestolului și a biserici.

În timpul serviciului divin, Părintele Nicolae a fost decorat de către Chiriarh cu dreptul de a purta cruce cu pietre scumpe pentru munca depusă cu multă osârdie spre renovarea parohiei, dar și spre binele Bisericii Ortodoxe din Moldova. După înconjurarea tradiţională a bisericii a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu peste comunitate, familia părintelui paroh şi pentru sănătatea ctitorilor şi binefăcătorilor care sprijină construirea sfântului locaş. Ierarhul a apreciat în mod deosebit și truda prot. Vasile Malai, din parohia Căzănești, care la fel a fost decorat cu dreptul de a purta cruce cu pietre scumpe, în semn de recunoștință pentru cei 25 de ani de slujire a altarului.

ÎPS Vladimir, s-a adresat binecredincioasei adunări, felicitând pe tot creștinul cu prilejul sfințirii bisericii din localitate și dorind enoriașilor să se bucure din plin de pacea și liniștea sufletească a rugăciunii și a dragostei creștinești.

La rândul său, părintele paroh Prot.Nicolae Gratin i-a mulțumit Chiriarhului pentru tot sprijinul și tot cuvântul cel bun, îndreptat către inimile tuturor dreptmăritorilor creștini.