Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

sâmbătă, 5 septembrie, 2015

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a vizitat muzeele oraşului Surgut

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, dimpreună cu Înaltpreasfinţitul Pavel, Mitropolit de Hantî-Mansiisk şi Surgut şi Preasfinţitul Fotie, Episcop de Yugorsk şi Neagan, au vizitat Muzeul oraşului Surgut, unde Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a fost familiarizat cu istoria acestui ţinut de la întemeiere şi până în zilele noastre, precum şi deste istoria popoarelor din Nord. Totodată, Vlădica Vladimir a vizitat şi expoziţia „Sf Kneaz Vladimir Întocmai cu Apostolii. Surgutul de la încreştinare şi până în prezent”.

În înceierea excursiei, Înaltpreasfinţia Sa a păşit pragul bisericii bisericii cu hramul în cinstea tuturor sfinţilor care s-au proslăvit pe pământul Siberiei.

La final, Mitropolitul a mulţumit gazdelor pentru primirea călduroasă şi pentru informaţia istorică oferită, dorind tuturor să păstreze cu sfinţenie moştenirea lor culturală şi creştinească.

Tot astăzi, ÎPS Mitropolit Vladimir şi ÎPS Mitropolit Pavel au vizitat muzeul ţiţeiului şi a gazului, situat în sediul central al companiei „Surgutneftegaz”. Aici arhiereii au fost întâmpinaţi de către prim-vice directorul general, Domnul Valeri Tatarciuk. Cu prilejul vizitei, Vlădica Vladimir l-a felicitat pe Domnul Tatarciuk cu ocazia zilei lucrătorului din domeniul extragerii ţiţeiului şi a gazului, urându-i succes în toate lucrările cele bune.