Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 8 septembrie, 2015

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a vizitat câteva sfinte lăcașe din Surgut

Recent, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, însoțit de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Pavel de Hantî-Mnasiisk și Surgut și de către Preasfințitul Episcop Fotie de Yugorsk și Neagan, a vizitat biserica cu hramul în cintea Sf. M. Mc. Gheorghe Purtătorul de Biruință și mănăstirea de maici cu hramul în cinstea icoanei cu chipul Maicii Domnului „Umilenie” din Surgut.

Aici, Vlădica Vladimir a discutat cu slujitorii, credincioșii, maicile și pelerinii despre viața duhovnicească și despre activitățile misionar-pastorale ce se întreprind.

În contniuarea dialogului, Mitropolitul Vladimir a mulțumit gazdelor în frunte cu Mitropolitul Pavel pentru primirea călduroasă de care s-a bucurat atât el, precum și întreaga delegație a Bisericii Ortodoxe din Moldova în timpul vizitei în Eparhia de Hantî-Mansiisk și Surgut și a menționat că locurile și oamenii de aici și-au găsit un loc aparte în inima sa.

La rândul său, ÎPS Mitropolit Pavel s-a arătat recunoscător față de Vlădica Vladimir pentru dragostea și deschiderea cu care a venit la Surgut și a subliniat faptul că întotdeauna este un oaspete așteptat cu drag.

Cu acest eveniment s-a încheiat vizita Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, efectuată cu binecuvântarea Sactității Sale Patriarhului Kiril, prilejuită de aniversarea a o mie de ani de la trecerea la cele veșnice a Sf. Kneaz Vladimir Întocmai cu Apostolii.