Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

sâmbătă, 5 septembrie, 2015

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a sfinţit piatra de temelie a bisericii pentru diaspora moldovenească din Surgut, Federaţia Rusă

În dimineaţa zilei, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, dimpreună cu Înaltpreasfinţitul Mitropolit Pavel, au săvârşit un serviciu divin pentru punerea pietrei de temelie a bisericii diasporei moldoveneşti din Surgut, cu hramul în cinstea Sf. Kneaz Vladimir. Acest sfânt lăcaş va fi construit în stil tradiţional moldovenesc, pentru ca, creştinii care îi vor păşi pragul să se simtă şi mai aproape de meleagurile natale.

La eveniment a fost prezent un număr covârşitor de credioncioşi moldoveni care au avut bucuria de a se ruga alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova în limba maternă.

După serviciul divin, Vlădica Vladimir s-a adresat cu un emoţionant mesaj de felicitare în legătură cu actul istoric care a fost săvârşit astăzi, urându-le tuturori să fie vrednici de această sfântă biserică, ce urmează să fie loc de regăsire şi împrospătare duhovnicească pentru toţi cei care îi vor călca pragul, iar în context, Înaltpreasfinţia Sa a apreciat în mod deosebit şi modul în care moldovenii din Surgut ştiu să-şi păstreze obiceiurile şi să-şi cinstească obârşia.

La rândul lor, reprezentanţii diasporei i-au mulţumit Mitropolitului pentru susţinerea părintească şi pentru îndemnul cel bun, menţionând că şi mai departe se vor strădui să fie demni de rădăcinile lor şi să promoveze valorile noastre naţionale.