Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

8:55, duminică, 26 iulie, 2015

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie la Irkutsk

Cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Kiril, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala din Irkutsk. Alături de Înaltpreasfinția Sa a fost Înaltpreasfinţitul Vadim, Mitropolit de Irkutsk şi Angarsk, precum și slujitori ai acestei eparhii.

Cu prilejul acestei emblematice și frățești întâlniri, Vlădica Vladimir l-a decorat pe Vlădica Vadim cu Ordinul „Cuv. Paisie Velicikovski”, mulțumindu-i arhiereului din numele întregii Mitropolii a Moldovei pentru munca ziditoare și dăruirea de sine în numele propășirii Ortodoxiei, dar și felicitându-l cu prilejul pomenirii Sfântului Kneaz Vladimir.

În continuare, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit din partea Întâistătătorului Eparhiei de Irkutsk o icoană cu părticele din moaștele Sf. Inochentie de Irkutsk.

Mulțumind gazdei pentru acest dar de mare folos duhovnicesc, Vlădica Vladimir a declarat că la întoarcerea în Moldova, icoana și Sf. Moaște vor intra cu aleasă evlavie și nădejde pe porțile Chișinăului.

Tot astăzi, Întâistătătorul Mitropoliei Moldovei urmează să viziteze mai multe locuri de importanță spirituală și istoricădin Irkutsk.

(Știrea se actualizează)