Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:25, duminică, 9 noiembrie, 2014

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a liturghisit la Speia

Duminică,  09 noiembrie a.c.,  Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica Sf. M. Mc. Dimitrie din s. Speia, r. Anenii Noi.

Cu acest binecuvântat prilej, Mitropolitul a fost întâmpinat în pragul sfântului lăcaș de către Protopopul de Anenii Noi, Prot. Igor Chelea, zeci de credincioși în frunte cu părintele paroh Prot. Gheorghe Paladiciuc, precum și de primarul localității, Domnul Valeriu Coteț.

În timpul serviciului divin, mai mulți slujitori din Protopopiat, au primit alese distincții bisericești pentru munca depusă cu sârguință spre binele și propășirea Bisericii Ortodoxe din Moldova. La rândul său și Domnul primar s-a bucurat de recunoștința Arhierească penrtu truda creștinească a Domniei Sale. De o atenție deosebită a avut parte și Domnul Alexandru Snegur, ex-primar al s. Speia, care de-a lungul anilor a muncit foarte mult pentru consolidarea relației dintre societate și Biserică, fiind astfel decorat de către ÎPS Mitropolit Vladimir și primind din partea Domnului Coteț, titlul de cetățean de onoare al s. Speia.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfnția Sa a oficiat un Te-Deum de sănătate, iar mai apoi s-a adresat către binecuvântata adunare cu alese cuvinte de felicitare cu ocazia hramului prăznuit în localitate în ziua părznuirii Sf. M. Mc. Dimitrie.