Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:41, miercuri, 10 mai, 2017

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a decorat un grup de colaboratori ai MAI

Miercuri, 10 mai, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a primit la Reședința mitropolitană un grup de colaboratori ai MAI, însoțiți de Prot. mitr. Veaceslav Cazacu, Prorectorul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova.

În contextul discuției, Întâistătătorul a mulțumit polițiștilor pentru aportul profesional pe care l-au adus la diferite evenimente organizate de Biserica Ortodoxă din Moldova.

Cu acest prilej, Mitropolitul l-a decorat pe Dl Stanislav Baran, comandant al batalionului nr. 3 al Brigăzii de patrulare, zona Centru, a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP, cu medalia bisericească – „Sf. Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare”.

Cu medalia comemorativă „Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni”, prilejuită aniversării a 200 de ani de la înființarea Eparhiei de Chișinău și Hotin, pentru merite în menținerea și asigurarea ordinii publice la evenimentele bisericești au fost decorați și următorii colaboratori ai MAI:

  • Dl Veaceslav Manole, șef al Secției Coordonare a Activității Urmărire Penală a Direcției de Poliție al IGP, Mun. Chișinău.
  • Dl Igor Vrâncean, locțiitorul comandantului batalionului nr. 3 al Brigăzii de patrulare, zona Centru, a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP.

La final, polițiștii au exprimat recunoștință Mitropolitului Vladimir pentru decorațiile primite și au dat asigurări că și în viitor vor sluji cauza Bisericii Ortodoxe cu multă devoțiune și consacrare de sine.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media