Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 8 septembrie, 2016

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa, Dl James Pettit, Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova

14302870_585752328271482_469187821_n

În dimineaţa zilei de astăzi, Mitropolitul Vladimir a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa, Dl James Pettit, Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, au fost discutate aspecte de colaborare între Ambasada SUA și cultul majoritar ortodox din Republica Moldova – Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove și perspectivele de dezvoltare a acestora în diverse domenii. Totodată, Întâistătătorul i-a prezentat D-lui Ambasador ultimele realizări în domeniul socio-spiritual şi filantropic.

S-a vorbit și despre aportul Guvernului SUA în valorificarea patrimoniului Bisericii Ortodoxe din Moldova, în special a bisericii cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Căușeni – monument arhitectural construit în secolele XVII – XVIII.

La final, Ambasadorul SUA a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru primirea călduroasă, menţionând că are motive să creadă într-o conlucrare bilaterală fructuoasă spre binele poporului Republicii Moldova

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media