Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

duminică, 6 septembrie, 2015

Înaltpreasfiinţitul Mitropolit Vladimir a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în la Catedrala Mitropolitană „Schimbarea la Faţă a Mântuitorului” din Surgut

În dimineaţa zilei, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Schimbarea la Faţă a Mântuitoului” din or. Surgut, Federaţia Rusă. Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, au coliturghisit Înaltpreasfinţitul Pavel, Mitropolit de Hantî-Mansiisk şi Surgut, Preasfinţitul Fotie, Episcop de Yugorsk şi Neagan, precum şi un număr impresionant de slujitori.

La finalul serviciului divin, Vlădica Vladimir a transmis tuturor celor prezenţi un mesaj de felicitare din partea Sanctităţii Sale Patriarhului Kiril cu prilejul aniversării a o mie de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Kneaz Vladimir, după care l-a decorat pe Întâistătătorul Eparhiei de Hantî-Mansiisk şi Surgut cu Ordinul „Cuv. Paisie Velicikovski”, dăruindu-i şi o frumoasă panaghie cu prilejul întâlnirii frăţeşti. Pe lângă ÎPS Mitropolit Pavel, de alese distincţii ale Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, s-au învrednicit şi câţiva mireni din Eparhie.

La rândul său, Vlădica Pavel i-a mulţumit ÎPS Mitropolit Vladimir pentru dragostea sa faţă de clerul şi poporul Mitropoliei de Hantî-Mansiisk şi Surgut şi a menţionat că atât el, precum şi slujitorii Bisericii Ortodoxe din Moldova care l-au însoţit în această călătorie, vor fi aşteptaţi permanet cu drag pe pământurile Surgutului.