Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:31, joi, 21 mai, 2015

Înălţarea Mântuitorului Hristos, prăznuită la Catedrala Mitropolitană

În ziua celebrării Înălţării Mântuitorului Hristos, sau a Ispasului, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, avându-l alături pe PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, precum şi pe slujitorii Catedralei Mitropolitane, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie praznicală, la care au participat nenumăraţi credincioşi dreptmăritori.

Tot astăzi, cu prilejul cinstirii Sfântului Apostol Ioan Teologul, Întâistătătorul i-a adresat PS Episcop Ioan un cuvânt de felicitare, însoţit de îndemnul pentru o slujire arhipăstorească îndelungată şi vrednică, în numele Domnului.

La serviciul divin de astăzi a fost prezent şi Preşedintele Curţii de Conturi a Republicii Moldova, Domnul Serafim Urechean, ctitor al Catedralei Mitropolitane, care a adus în dar sfântului lăcaş alese podoabe şi a urat enoriaşilor să se bucure de această măreaţă sărbătoare a creştinătăţii.

Mai târziu, Vlădica Vladimir a vizitat o expoziţie de icoane realizate de către deţinuţii din penitenciarele Republicii Moldova, desfăşurată în scuarul Catedralei.