Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

luni, 5 noiembrie, 2012

Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a participat la prezentarea copiei sabiei lui Ștefan cel Mare și Sfânt

Însoțit de mai mulți slujitori ai Bisericii, ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la prezentarea copiei sabiei lui Ștefan cel Mare și Sfânt, dăruită premierului Vlad Filat de către omologul său turc Recep Tayyip Eedogan.

Evenimentul a avut loc în incinta Muzeului Național de Istorie și s-a bucurat de prezența unui numeros public, compus din istorici, oameni de cultură și de stat.

În luarea sa de cuvânt, Înalt Prea Sfinția Sa a apreciat importanța evenimentului mai ales din punct de vedere simbolic și spiritual și a declarat că susține inițiativa domnului Filat de a dona această sabie cetății Soroca, declarând că astfel va fi îndeplinită o datorie istorică a nouă a tuturor față de marele domnitor iubitor de Dumnezeu și față de pământul strămoșesc, sfințit de atâtea și atâtea acte de vitejie, pornite din credință și dragoste de neam.

Menționăm că publicul larg va putea să admire primăvara viitoare și sabia originală a lui Ștefan cel Mare, care va fi expusă pentru câteva zile la Chișinău, cu ocazia vizitei prim-ministrului turc în țara noastră.