Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

7:04, sâmbătă, 3 august, 2013

Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a binecuvântat Drumul Crucii în jurul Moldovei

În dimineața zilei de doi august a.c., Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia satului Tudora, raionul Ștefan Vodă, la care a participat un numeros sobor preoțesc, precum și zeci de pelerini veniți să primească binecuvântarea arhierească pentru a participa la deja tradiționalul Drum la Crucii în jurul Moldovei.

În cadrul evenimentului, după Sfânta Liturghie, Vlădica Vladimir a săvârșit un Te-Deum de mulțumire și întărire pentru toți participanții la pelerinaj.

Mai apoi, Înalt Prea Sfinția Sa a adresat celor prezenți o predică însuflețitoare, vorbind despre esența Drumului Crucii și necesitatea organizării unor asemenea procesiuni mai ales în vremurile de ispită și încercare.

După binecuvântare, pelerinii în frunte cu Întâistătătorul, purtând racle cu moaște, sfinte icoane și steaguri, au purces la drum, traversând primul segment, de 12 km, până în satul Olănești, la hotarul căruia credincioșii în frunte cu Mitropolitul, au fost întâmpinați de către mai mulți preoți din Protopopiatele Ștefan Vodă și Căușeni, reprezentanții administrației publice locale și numeroși săteni.

Mai târziu, șirul nenumărat de creștini s-a îndreptat către biserica din Olănești, unde Vlădica Vladimir a săvârșit o rugăciune de mulțumire, după care a urmat o agapă frățească.

Reamintim tuturor că Drumul Crucii în jurul Moldovei se va desfășura în perioada 2 august – 21 septembrie 2013.