Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:57, duminică, 13 decembrie, 2015

În ziua pomenirii Sfântului Apostol Andrei cel Întâi Chemat, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit serviciul divin la Catedrala mitropolitană

IMG_9676

În Duminica a XXVIII-a după Cinzecime, care a coincis în acest an cu pomenirea Sfântului Apostol Andrei cel Întâi Chemat, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit serviciul divin la Catedrala “Nașterea Domnului” din Chișinău.

Serviciul divin a reunit în rugăciune numeroși credincioși, care avându-l în frunte pe Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, s-au rugat Sf. Apostol Andrei pentru mijlocire în fața Mântuitorului și ajutor întru toate începtuturile cele de folos.

În cadrul slujbei, tânărul Andrei Perju s-a învrednicit de hirotonie în treapta diaconească, primind sfaturi și povețe înțelepte din partea Înalt Preasfințitului Mitropolit Vladimir.

La rândul său, nou hirotonitul a adresat Arhipăstorului cuvinte de recunoștință și promisiunea de a-și dedica viața pentru binele și mărirea Sfintei Biserici Ortodoxe.

Tot în această zi, Vlădica Vladimir l-a felicitat pe slujitorul Catedralei, prot. mitr. Andrei Burlescu cu ziua sfântului protector, urându-i încă mulți ani de slujire vrednică la Altarul Domnului.

Clericul Catedralei mitropolitane și arhivarul Mitropoliei, protodicaonul Oleg Pascal a fost felicitat de Mitropolit cu prilejul aniversării a 7 ani de slujire diaconească, timp în care părintele protodiacon s-a arătat a fi un slujitor smerit, râvnitor de cele sfinte și cu o slujire exemplară.

După Liturghie, enoriașii au ascultat o predică de însuflețire și întărire, primind binecuvântările arhierești întru slava Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.