Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

miercuri, 6 iunie, 2012

În Zastânca credincioșii zidesc o nouă biserică

Către praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel câțiva oameni de bună credință vor să finiseze construcția unui nou lăcaș în localitate.

La iniţiativa domnului Pavel Covalciuc, primar al s. Zastânca, r. Soroca, în mai puţin de trei luni, în localitate au fost ridicați pereții Bisericii cu hramul „Sf. Apostoli Petru și Pavel”.

Domnul primar mărturiseşte că ideea de a construi în sat un sfânt locaş i-a venit înainte de a candida la funcţia de primar. Iniţiativa domniei sale s-a bucurat de susţinerea consiliului primăriei şi a sătenilor, astfel încât, în scurt timp au demarat lucrările de construcţie.

Proiectul a fost susţinut de protopopul de Soroca, Prot. Mitr. Nicolae Craveţ, care a aprobat înălţarea bisericii, dar şi contribuie la realizarea acestei bineplăcute Domnului lucrări. Sfinţia Sa ne-a relatat că ceea ce se realizează în s. Zastânca este un exemplu elocvent de bună organizare a comunităţii întru realizarea unui scop nobil. În această ordine de idei, părintele Nicolae a menţionat că este de dorit să fie cât mai mulţi primari care să vină cu asemenea iniţiative, să aibă spirit de iniţiativă şi să ştie să mobilizeze sătenii întru realizarea unor lucruri care să dăinuie în timp şi care să aducă un real folos societăţii.

De rând cu construirea bisericii, a fost renovat şi cimitirul din localitate, care va avea şi un administrator privind îngrijirea acestuia şi buna organizare a înmormântărilor.

Exemplul acestui sat este unul demn de urmat atât de comunităţile rurale, cât şi de cele urbane, or numai astfel se vor putea face progrese considerabile spre buna organizare a vieţii spirituale şi spre păstrarea tezaurului duhovnicesc.