Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:26, joi, 17 decembrie, 2015

În sectorul Buiucani al Capitalei a fost pusă prima piatră la temelia unui nou sfânt lăcaș

IMG_9211

În sectorul Buiucani al Capitalei a fost pusă prima piatră la temelia viitoarei biserici cu hramul în cinstea „Sf. Apostoli Petru și Pavel”.

Serviciul divin a fost oficiat de către ÎPS Mitropolit Vladimir, alături de care s-au rugat secretarul mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș și Protoiereul Anatolie Zmeu.

La eveniment au fost prezenți ctitori și numeroși credincioși membri ai comunității ortodoxe „Sf. Apostoli Petru și Pavel”.

Preotul-paroh al viitorului sfânt lăcaș Protoiereul Anatolie Zmeu ne-a menționat următoarele: ”Demult se simțea necesitatea unui sfânt lăcaș în această parte a sectorui Buiucani (în apropierea parcului Dendrariu), o zonă dens populată. Astfel, credem că Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii comunității noastre – vor fi grabnici rugători și ajutători întru realizarea acestui gând dumnezeiesc și în curând biserica va fi înălțată și târnosită spre bucuria și întărirea credincioșilor.

Mitropolitul Vladimir a încurajat această frumoasă inițiativă, menționând că va urmări și va susține desfășurarea lucrărilor de edificare a acestui sfânt lăcaș.

La rândul său, părintele Anatolie Zmeu a adresat Întâistătătorului sincere şi fieşti mulţumiri din partea sa personal, dar şi din partea întregii comunităţi pentru sfatul cel bun şi sprijinul permanent al Arhiereului în munca de zidire a noului sfânt lăcaş, nădăjduind că şi mai departe Înalt Preasfinţia Sa se va ruga pentru izbânda lucrărilor demarate.

Biroul de presă al Mitropoliei