Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

luni, 16 mai, 2016

În s. Hăsnășenii Mari, r. Drochia s-a desfășurat Festivalul raional al Cântecului Pascal

SAM_7233

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir și cu stăruința părintelui protopop de Drochia, Prot mitr. Pavel Vuluța, duminică 15 mai în s. Hăsnășenii Mari s-a desfășurat Festivalul raional al Cântecului Pascal.

Acest Festival a fost posibil grație conlucrării fructuoase cu Direcția Învățământ Tineret și Sport și se află la cea de-a patra ediție.

Din partea autorităților publice locale la Festival au fost prezenți Dl Ion Recean, șeful Direcției Învățământ din raionul Drochia, precum și Dna Ala Steliman, șef adjunct a Direcției.

La Festival au participat 14 colective de copii din școlile raionale. Conducătorii colectivelor au pregătit copiii la această ediție mai bine ca niciodată, lucru pentru care au primit alese cuvinte de apreciere și recunoștință, precum și diplome de merit.

În luarea sa de cuvânt, părintele protopop a menționat importanța acestei colaborări constructive între Biserică și școală, astfel ca acești copii educați astăzi, în spiritul ortodox să ajungă viitorul Bisericii Drept-măritoare.

Totodată, părintele Pavel a felicitat doamnele prezente la eveniment cu sărbătoarea creștină Ziua Femeilor Mironosițe.

Conducătorii  Direcției Învățământ din raionul Drochia au rămas profund impresionați de prestația colectivelor artisitce, care prin aceste deosebite cântări pascale au emanat atâta bucurie și optimism.

La final, parohul bisericii din Hăsnășenii Mari, Prot. Pavel Gorea a adus în dar pentru fiecare elev câte o păscuță, cu multă dragoste și aleasă prețuire pentru acești copii, care au vestit Bucuria Învierii Domnului.

a consemnat Prot. Gheorghe Cojocari