Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 12 ianuarie, 2016

În r. Șoldănești s-a desfășurat Festivalul Colindelor „Să trăiţi, să înfloriţi”

DSC_3389

La 9 ianuarie 2016, a treia zi de Crăciun pe stil vechi, colectivele folclorice din raionul Şoldăneşti au colindat şi au urat spectatorii veniţi la festivalul raional „Să trăiţi, să înfloriţi”, organizat de către Secţia Cultură Şoldăneşti în parteneriat cu Protopopiatul de Şoldăneşti.

Festivitatea a fost deschisă cu o binecuvîntare a Părintelui Protopop Protoiereul Vasile Rotari şi cu cuvîntul de salut a d-nei Svetlana Rotundu – preşedintele raionului Şoldăneşti.

În cadrul evenimentului au evoluat 20 de colective artistice din diferite localităţi ale raionului. Colindul creștin, portul popular și atmosfera praznicală au mîngîiat sufletele celor adunați la festival.Cetele de colindători au impresionat publicul prin repertoriul lor autentic.

Ei au adus în scenă colinde şi urături de la baştină, cântate încă de strămoşii lor. Spectatorii au fost impresionaţi de repertoriul bogat al cetelor de colindători. Ei au menţionat că fiecare colectiv artistic a interpretat diferite colinde.

În plus, la sărbătoare au participat şi mai mulţi bărbaţi. Toţi participanţii au fost premiaţi cu Diplome de participare şi premii băneşti din partea Consiliului raional.

La final Părintele Protopop Protoiereul Vasile Rotari i-a îndemnat pe toţi să-și păstreze cât mai mult timp sentimentele de pace, liniște și bucurie şi şi-a exprimat dorinţa ca acest eveniment să devină o frumoasă tradiţie.