Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

2:32, miercuri, 14 ianuarie, 2015

În Protopopiatul Drochia s-a desfășurat Festivalul Colindelor ”Nașterea Domnului. Tradiții și obiceiuri creștine”

SAM_5634

De mai mulți ani în Protopopiatul Drochia se desfășoară mai multe activități misionare și sociale, precum și tradiționalele Festivale a Colindelor și a cântecului Pascal, toate reflectate în mass-media locală și anume în emisiunea ”Cuvântul preotului” difuzată la TV-Drochia în fiecare duminică, la fel și în ziarul raional Glia Drochiană.

Recent a avut loc cea de-a treia ediție a Festivalului raional de iarnă ”Nașterea Domnului. Tradiții și obiceiuri creștine”, care a fost organizat în parteneriat cu Directia Învățământ precum și secția Cultură, Tineret și Sport.

Anul acesta sa decis repartizarea școlilor în două grupuri, astfel 12 școli au fost desemnate pentru participare la Festivalul Colindelor și 13 pentru participare la Festivalul Cântecului Pascal. Totodată sa luat decizia de a organiza mai multe măsuri festive prin satele raionului, pentru a trezi interesul locuitorilor, la fel și implicarea lor.

Într-o deosebită atmosferă duhovnicească, în acest an Festivalul cu prilejul Nașterii Domnului, sa petrecut în incinta Liceului ”Victor Coțaga” din s. Chetrosu.

În cadrul festivalului au fost organizate expoziții de lucrări ale tinerilor, a fost editată gazeta de perete, articole și alte evenimente legate de Nașterea Domnului Hristos și Sărbătorile de iarnă.

Cu o prestație remarcabilă a venit corul de studenți al bisericii ”Acoperământul Maicii Domnului” din s. Pelinia , care și în acest an a fascinat cu vocile lor angelice și colindele strămoșești, la fel și  elevii școlii din s. Gribova, corul Catedralei din Drochia, care au venit în fața publicului cu repertorii bogate legate de Nașterea Domnului.

La final, participanții au fost răsplătiți cu daruri, primind din partea protopopului de Drochia Prot. mitr. Pavel Vuluță, tradiționalul colac al colindătorilor precum și diplome de merit, iar conducătorii ansamblelor mulțumiri și recunoștințe.

Îmbucurător a fost și numărul mare de elevi participanți la Festival în jur de 300, precum profesori, preoți și simpli spectatori.

Cuvinte alese de felicitare și mulțumire a rostit părintele protopop Pavel Vuluță, gazdele și organizatorii, iar mai multe secvențe din cadrul Festivalului au fost transmise de către postul local de televiziune TV -Drochia.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea Festivalului pentru dragostea și credința care o au către Domnul Hristos venit în lume în chip de Prunc pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire, mărturisit de secole în colindele și tradițiile noastre.

a consemnat Protoiereu Gheorghe Cojocaru