Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:22, marți, 12 ianuarie, 2016

În Protopopiatul Drochia s-a desfășurat cea de-a patra ediție a Festivalului Colindelor ”Nașterea Domnului. Tradiții și obiceiuri creștine”

SAM_5634

De mai mulți ani în Protopopiatul Drochia se desfășoară mai multe activități misionare și sociale, precum și tradiționalele Festivale a Colindelor și a cântecului Pascal, toate reflectate în mass-media locală și anume în emisiunea ”Cuvântul preotului” difuzată la TV-Drochia în fiecare duminică, la fel și în ziarul raional Glia Drochiană.

Recent a avut loc cea de-a patra ediție a Festivalului raional de iarnă ”Nașterea Domnului. Tradiții și obiceiuri creștine”, care a fost organizat în parteneriat cu Directia Învățământ precum și secția Cultură, Tineret și Sport.

Într-o deosebită atmosferă duhovnicească, în acest an Festivalul cu prilejul Nașterii Domnului, sa petrecut în incinta Gimnaziului din s. Țarigrad, r. Drochia.

La eveniment au evoluat colective din următoarele instituții de învățământ: Gimnaziile Fântânița, Antoneuca, Pervomaisc, Țarigrad, Ochiu Alb, Nicoreni, Miciurin, Sofia, Pelinia, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” din or. Drochia.

În cadrul Festivalului au fost interpretate colinde și diferite cântări religioase. Totodată au fost organizate expoziții de lucrări ale tinerilor, broderii, gazeta de perete, scenete și poezii legate de Nașterea Domnului Hristos și Sărbătorile de iarnă.

La final, participanții au fost răsplătiți cu daruri, primind din partea protopopului de Drochia Prot. mitr. Pavel Vuluță, tradiționalul colac al colindătorilor precum și diplome de merit, iar conducătorii ansamblelor mulțumiri și recunoștințe.

Cuvinte alese de felicitare și mulțumire a rostit părintele protopop Pavel Vuluță, gazdele și organizatorii, iar mai multe secvențe din cadrul Festivalului au fost transmise de către postul local de televiziune TV -Drochia.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea Festivalului pentru dragostea și credința care o au către Domnul Hristos venit în lume în chip de Prunc pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire, mărturisit de secole în colindele și tradițiile noastre.

Notă: În s. Țarigrad funcționează două biserici: biserica veche – deschisă și în vremea prigoanei sovietice și comunitatea nouă ce activează pe lângă  biserica în construcție.

a consemnat Protoiereu Gheorghe Cojocaru