Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 11 iunie, 2015

În Mănăstirea Valaam, Icoana Maicii Domnului din Kazan a început să izvorască mir

În ziua de 7 iunie, Schitul Tuturor Sfinților, al Mănăstirii Valaam, şi-a serbat hramul. Sfânta Liturghie a fost prezidată de starețul mănăstirii, Episcopul Pancras.

Înainte de Sfânta Liturghie, însă, în timpul Slujbei de Priveghere, câteva picături de mir au început să izvorască din vălul Maicii Domnului, din Icoana Maicii Domnului din Kazan.
Icoana a fost pictată într-una din mănăstirile din Siberia, special pentru Schitul Valaam, unde ea a fost adusă în 2015 și asezată sub sticlă, într-o rama pe care s-au inscripţionat cuvintele: „Apărătoarea şi Mântuitoarea Pământului”.
Schitul Tuturor Sfinţilor este un schit în care femeile pot intra doar o dată pe an, în ziua de hram.
În urma minunii, cu binecuvântarea Episcopului Pancras, icoana a fost fotografiată fără geamul sau protector, care ulterior a fost pus la loc.
Nu este pentru prima dată când icoanele izvorăsc mir în Valaam. Astfel, pe 11 iulie 1999, la sărbătoarea Sfinților Serghie și Gherman din Valaam, în prezența regretatului Patriarh al Moscovei Alexei al II-lea, icoana celor doi sfinți, asezată deasupra raclei cu moaştele sfinţilor a început să izvorască mir. Iniţial au fost doar nişte picături mici, care ulterior au început să se adune în josul icoanei. Însă, din 14 iulie, la ziua Sfinților Cosma și Damian, în timpul Liturghiei, mirul a început să curgă peste icoana, dar de data aceasta din abundență.
Pe 24 august 2004, a izvorat mir sfânt chiar… de deasupra sticlei, care proteja Icoana Maicii Domnului numită „Împărăteasa Tuturor”.