Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:17, miercuri, 9 martie, 2016

În Italia a fost expusă spre închinare aleasa sfințenie a Ortodoxiei Moldave – Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Hârbovăț

t

Din Mila și cu Ajutorul Bunului Dumnezeu, dar și în urma mai multor cereri a enoriașilor moldoveni din diferite parohii ortodoxe din Italia, cu Binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și a Întregii Moldove și a PS Antonie, Episcop de Bogorodsk, vicar Patriarhal și administratorul parohiilor Patriarhiei Moscovei în Italia, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Hârbovăț a ajuns în pământurile Italiei.

Această mare Sfințenie a Ortodoxiei moldave a fost întâmpinată cu mare bucurie de un sobor de preoți și numeroși credincioși.

Icoana a fost prezentă în premieră la Biserica Ortodoxă cu hramul „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din or. Faenza, Italia în data de 5 și 6 martie, unde cu acest prilej s-a oficiat Sfânta Liturghie de un sobor de slujitori împreună cu Prot. mitr. Veniamin Onu.

Credincioșii veniți la slujbă au avut o ocazie unicală să se închine în fața Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Hârbovăț, ocrotitoarea Moldovei.

În perioada ce urmează Icoana se va afla spre închinare în bisericile ortodoxe din orașele:

Vicenza, biserica cu hramul Sf. Ierarh Nicolae din or.Vicenza – 19 și 20 Martie

Reggio Emilia, biserica cu hramul Sf. Xenia de Petersburg din or. Reggio Emilia – 9 Aprilie

Fidenza, biserica cu hramul Sf. Treime din or. Fidenza – 10 Aprilie

Îndemnăm cu drag toată suflarea ortodoxă, pe toți compatrioții noștri să profite de acest deosebit prilej de a se închina Maicii Domnului de la Hârbovăț pentru vindecarea trupului și a sufletului și nu în ultimul rând pentru întărirea credinței.

Responsabilitatea de custodie a Icoanei pentru perioada aflării în Italia a fost încredințată Prot. mitr. Veniamin Onu.

Preoții și credincioșii care doresc sa solicite Icoana în parohiile lor sunt rugați să contacteze la nr. de telefon: 3293786451

Bucură-Te, cea plină de dar Născătoare de Dumnezeu Fecioară, Laudă Hârbovăţului şi a Moldovei Ocrotitoare!

Sursa: http://ortodox.it/