Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:30, duminică, 12 iunie, 2016

În Duminica a VII-a după Paşti, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit în parohia „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul Ciocana al Capitalei

IMG_9758

În Duminica a VII-a după Paşti – consacrată unui eveniment extrem de important din viața Bisericii, şi anume Sinodul I Ecumenic (anul 325), ÎPS Mitropolit Vladimir a poposit în mijlocul creștinilor din parohia „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul Ciocana al Capitalei, unde  a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Alături de Înaltpreasfinția Sa s-au rugat secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Protopopul sectorul IV, Chișinău, Prot. mitr. Gheorghe Zagnat și parohul bisericii Prot. mitr. Gheorghe Cojocaru, care în această zi și-a serbat ziua îngerului păzitor.

La sărbătoare au fost prezenți ctitorii parohiei, oameni de cultură, precum și numeroși enoriași veniți să înalțe rugăciuni de mulțumire alături de Arhipăstor și de soborul preoțesc.

În timpul serviciului divin, la Vohodul mic, părintele-paroh Gheorghe s-a învrednicit de Ordinul mitropolitan „Meritul bisericesc” de gr. II, în semn de recunoștință arhierească pentru munca sârguincioasă pentru binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, Chiriarhul a oficiat un Tedeum de mulțumire către Bunul Dumnezeu, după care s-a adresat către omagiatul zilei, parohul bisericii Prot. mitr Gheorghe Cojocaru cu un cuvânt de felicitare, în care pe lângă urările de bine și cuvintele alese de felicitare a menționat următoarele:

„Inima preotului este o inimă deosebită, care trebuie să strălucească mereu de credinţa în Iisus Hristos. Inima preotului trebuie să ardă ca un foc, să strălucească de la lumina Evangheliei, de la iubirea crucii lui Iisus Hristos”, or, tocmai aceste cuvinte duhovnicești rostite de către Sfântul Ierarh Luca al Crimeei îl caracterizează întocmai pe părintele Gheorghe Cojocaru, care de ani buni muncește cu vrednicie și jertfire de sine în Via Domnului.

Totodată, Ierarhul i-a îndemnat pe enoriași să rămână și mai departe fii ascultători a părintelui Gheorghe și la fel de dedicați credinței și faptelor celor bune.

La rândul său, Prot. mitr. Gheorghe Cojocaru și-a manifestat recunoștința față de Înaltpreasfinția Sa pentru bunăvoință și susținere, declarând că și în continuare, cu ajutorul Domnului, atât el, precum și credincioșii din parohia încredințată vor merge pe calea cea bună, spre înflorirea credinței și mântuirea sufletelor.

La final, Vlădica Vladimir a împărțit credincioșilor cărțulii de rugăciune și iconiţe, spre întărire și creștere duhovnicească şi amintire a acestei frumoase întâlniri.

Este de menționat faptul că, în cadrul acestei parohii activează câteva coruri bisericești, se desfășoară lecții de catehizare, cercuri de creație pentru copii și un centru social ce desfășoară o bogată activitate misionar-filantropică.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media