Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:17, joi, 24 martie, 2016

În atenția slujitorilor din cadrul protopopiatului Chișinău (sectoarele I-IV)

Screenshot-09072013-114442-AM

Slujitorii din cuprinsul protopopiatului Chișinău (sectoarele I-IV) se implică prin prezența lor tot mai activ în spațiul mediatic online din Republica Moldova.

Astfel, pentru a reflecta activitatea parohiilor din cuprinsul municipiului Chișinău funcționează de mai bine de doi ani portalul informaționl și misionar a protopopiatelor și bisericilor din mun. Chișinău – http://protopopiatchisinau.md/

Colaboratorii Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, pe parcursul ultimilor 2 ani au mers la mai bine de 30 de parohii din municipiul Chișinău adunând informația necesară.

Prin intermediul acestui portal se prezintă viața și activitățile parohiilor din municipiul Chișinău. În paginile portalului apar date privind istoricul, ctitorii, slujitorii, sfințeniile sfintelor lăcașe. Totodată sunt incluse date privind orarul slujbelor și evenimentelor din cadrul parohiilor.

Recent, știrile și activitățile publicate pe portalul http://protopopiatchisinau.md/ au fost conectate prin sistem feed de preluare a datelor la pagina oficială a Bisericii Ortodoxe din Moldova www.mitropolia.md, unde apar în mod automat în coloana dreapta a site-ului mitropolitan la rubrica Știri din Protopopiatul Chișinău.

Untitled-1

Decizia de a purcede la elaborarea unui portal a protopopiatelor și bisericilor a fost luată în unanimitate de către protopopii sectoarelor I-IV: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Prot. mitr. Pavel Borșevschi, Prot. mitr. Zosima Toia, Prot. mitr. Gheorghe Zagnat.

În acest sens preoții parohi a căror informații încă nu a fost publicată pe site, sunt rugați să manifeste deschidere și susținere în realizarea acestui proiect misionar.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Persoană de contact:

Preot Mihail Bortă, tel. 0-68-55-99-04