Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 23 martie, 2012

În a patra zi din prima săptămână a Postului, ÎPS Vladimir a citit Canonul cel Mare

ÎPS Vladimir a oficiat slujba Pavecerniței celei Mari cu citirea Canonului în prezenţa slujitorilor şi numeroşilor creştini adunați la Catedrala Mitropolitană.

Ierarhul a venit cu un cuvânt duhovnicesc, menționând că fiecare credincios pentru a se desăvârși trebuie să pășească treaptă cu treaptă Postul. În același timp ierarhul a adus aminte următoarele:

”Postul și rugăciunea sunt asemenea unor aripi care ne înalță spre cele dumnezeiești. De rând cu ele Biserica recomandă și alte lucruri necesare, fără de care actul mântuirii este imposibil – primirea Sfintelor Taine. Astfel, suntem întro perioadă prielnică pentru a veni în scaunul spovedaniei, de a ne întări prin Sf. Maslu și chiar de a ne uni cu Hristos prin Sf. Împărtășanie.

Prezența a sute de mii de credincioși la sfintele slujbe în perioada Postului Mare ne dă mari speranțe că acest popor dreptcredincios nu uită de Dumnezeu, se purifică și dea Domnul să se sfințească din an în an.

Nu mai important este faptul că oamenii solicită Sfintele Taine nu doar în număr mai mare, dar devin și mai maturi, și mai responsabili de cele sfinte și dumnezeiești.”