Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:12, joi, 8 ianuarie, 2015

În a doua zi după Naşterea Domnului, de Soborul Maicii Domnului, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala Mitropolitană

IMG_0264

În cea de a doua zi a sărbătorii Nașterii Mântuitorului Hristos, de Soborul Maicii Domnului, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala Mitropolitană.

De frumusețea deosebită a serviciului divin s-au bucurat numeroșii creștini prezenți în dimineața zilei la catedrală, care și astăzi au venit să dea cinstire și laudă Pruncului născut în ieslea Betleemului.

Creştinii dreptmăritori o cinstesc pe Maica Domnului, vasul ales, prin care a venit Mântuitorul lumii.

În ziua de astăzi prăznuim „Soborul Maicii Domnului.” Cuvânt bisericesc, „sobor” însemnează „adunare de oameni” şi în împrejurarea de acum el vrea să spună două lucruri: întâi, cuvântul acesta este o chemare către cei credincioşi, să ne adunăm astăzi, în cinstea Maicii Domnului, aici pe pământ; dar, pe de altă parte, cuvântul „sobor” ne aduce aminte că Maica Domnului se află preaslăvită, fără de asemănare, în mijlocul tuturor Sfinţilor fericiţi din ceruri şi că, aşa fiind, adunarea noastră de astazi, de pe pământ este, de fapt, o împreună-prăznuire a noastră cu cetele tuturor Sfinţilor şi Îngerilor din ceruri. Adunarea cea cerească, adică, se uneşte, astăzi, cu adunarea noastră pământească, la cinstirea Maicii Domnului. Şi, este drept să fie aşa, după ce am prăznuit ieri Taina în care Maica Domnului este aceea care uneşte pe veci toată omenirea cu Dumnezeu, născând ca mamă pe Domnul Hristos, adică pe Dumnezeu cel întrupat şi ascuns într-un prunc de om.

După oficierea Sf. Liturghii Mitropolitul Vladimir a adresat celor prezenţi un mesaj de felicitare.

La rândul său, seceretarul mitropolitan, Prot. Mitr. Vadim Cheibaș, a venit cu un cuvânt de felicitare din partea slujitorilor Catedralei Mitropolitane, mulțumind Arhipăstorului pentru grija Sa părintească și pentru dragostea pe care o are față de cler și popor.

La final, corul de copii al Catedralei a prezentat Mitropolitului și Arhiereilor prezenți un buchet de colinde și cântări de Nașterea Domnului.