Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:50, luni, 27 mai, 2013

Ieronim al II-lea al Greciei, Doctor Honoris Causa al Şcolii Sfânta Cruce din SUA

Școala de Teologie Grec-Ortodoxă Sfânta Cruce din SUA i-a conferit titlul onorific de doctor în teologie, Honoris Causa, Preafericirii Sale Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei și al Intregii Grecii.

Titlul a fost conferit în semn de recunoaştere a realizărilor excepționale intelectuale, păstorale și bisericești, în general, ale acestuia.

Arhiepiscopul Ieronim s-a adresat, ulterior, absolvenților scolii. În discursul său, acesta a spus că „școala este într-adevăr o bijuterie a Bisericii, un far al Ortodoxiei în vasta lume creștină și multiculturala Occidentala”.

Duminica, Preafericirea Sa Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei și al Întregii Grecii a prezidat o slujba arhiereasca a Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală Sfânta Treime din New York. Alături de acesta, au slujit cei doi ierarhi care l-au însoţit în călătoria sa în SUA, Mitropolitul Hrisostom de Messinia și Episcopul Gabriel de Diavleia.

Sfânta Liturghie a fost transmisă în direct prin satelit, în diferite zone din întreaga lume, în Grecia, Statele Unite, Canada, Australia și în unele țări europene.

www.lacasuriortodoxe.ro