Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:03, luni, 12 mai, 2014

Icoana izvorătoare de mir a Maicii Domnului “Iveron” din Hawaii a ajuns în Georgia

La invitația Sanctității Sale Catolicosul-Patriarh ortodox Ilie al II-lea al Georgiei și cu binecuvântarea IPS Mitropolit Ilarion al Americii de Est și de New York, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara ţării, o delegație de clerici și laici din Federația Rusă au ajuns pe teritoriul Bisericii Ortodoxe Georgiene, însoţind Icoana Izvorătoare de Mir a Maicii Domnului „Iveron” din Hawaii.

Icoana va vizita mai multe parohii și mănăstiri din Georgia.

Ea va rămâne în Georgia până pe 23 mai.

„Maica Domnului Iveron din Hawaii are o istorie unică, icoana fiind o copie a Maicii Domnului Iveron din Montreal, făcută de către Compania bisericească Sofrino din Rusia. Acesta a fost oferită ca dar unui credincios ortodox din Hawaii, chiar de către preotul sau paroh, în vara anului 2007. S-a întâmplat ca, în octombrie 2007, credinciosului Reader Nectarie să îi miroasă puternic a tradafiri, mirosul provenind din zona în care icoana fusese aşezată în propria sa casă. A controlat sursa din care provenea mirosul puternic şi a observat că Icoana Maicii lui Dumnezeu, pe care o primise cadou, era complet plină de mir parfumat. După notificarea preotului paroh, icoana a fost adusă la biserică și complet ştearsă şi uscată. O slujbă a acatistului a avut loc înaintea icoanei și, până la sfârșitul slujbei, icoana s-a umplut din nou de mir, biserica umplându-se de parfum de trandafiri”, continuă Merrick.

„Pentru acest lucru, de multe zile, oameni din toate mediile etnice și religioase vin să se închine înaintea Icoanei Maicii lui Dumnezeu din Hawaii și să îi ceară ajutor în necazurile şi bolile lor, atât fizice cât și spirituale”, a mai spus acesta.

„În iunie 2008, Icoana Sfânta Iveron, Izvorătoare de mir din Hawaii, a fost recunoscută în mod oficial de către Arhiepiscopul Kyrill, Arhiepiscop de San Francisco și America de Vest a Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granițelor, ca fiind făcătoare de minuni și autentică. Icoana a fost binecuvântată, pentru a călători în diferite biserici şi mănăstiri ale Bisericii Ortodoxe.

Credincioșii au posibilitatea venerarii icoanei şi  sunt unşi cu mir provenit de de la icoana, după fiecare slujbă.

O copie a acestei icoane, în format mai mic, şi mir provenit de la această Icoană a Maicii Domnului Iveron, făcătoare de minuni, direct din Hawaii, a fost dăruită, prin bunătatea lui Dumnezeu, de către Biserica Ortodoxa din Hawaii, administraţiei Agenţiei de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe, în anul 2010.

 

www.lonews.ro