Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 20 august, 2013

Hramul Catedralei “Schimbarea la Față” din mun. Chișinău

2Y1lyZe8vvZ6vyANz6Jj7JtVQuUSBtlxPc0SD6S7rVweOuZhKMG3eymQw7IO5IA5ugHTavBHH6Xze_Zl06YWKo

Ziua de 19 august a fost un prilej de sărbătoare pentru întreaga creștinătate ortodoxă, și îndeosebi pentru credincioșii parohiei “Schimbarea la Față” din mun. Chișinău care și-a prăznuit în această zi hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de prot. Ioan Plămădeală, parohul catedralei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, pr. Gheorghe Croitoru care a fost prezent ca oaspete împreună cu diac. Alexandru Croitoru, venind pentru a împărtăși bucuriea acestei sărbători din localitatea Mizil jud. Prahova România, a evidențiat importanța praznicului Schimbării la Faţă atât pentru viața Bisericii în general, cât și pentru fiecare credincios în mod special, dat fiind faptul că fiecare dintre noi suntem mădulare vii ale Bisericii lui Hristos, având posibilitatea de a ne transfigura viața și a ne o sfinți urmând învățătura Mântuitorului nostru Iisus Hristos, a Sfinților Săi Apostoli și a sfinților părinți ai Bisericii noastre.

La finalul Sfintei Liturghii părintele paroh a adresat un cuvânt de felicitare enoriașilor, și tuturor creștinilor prezenți la frumoasa sărbătoare. Apoi a urmat o agapă frățească.

Sursa: www.csf.md